ARTIST BY ARTQUEEN

ArtQueen har ett stall av konstnärer som rekommenderas för din nästa utställning på företaget, hotell, sjukhus, butik, konstförening. Självklart så finns där ett bredare register med flera representerade konstnärer både inom textil, smide, installationer, mix media. 

 

 

Viktiga förutsättningar som gäller för alla konstnärer som representeras på ArtQueens hemsida.

 

Det är viktigt att du som Konstnär tar del av denna information så att inga missförstånd eller oklarheter råder mellan oss som samarbetspartner. ArtQueen representerar dig som konstnär ute på företag, hotell, restauranger etc. samt håller föredrag om dig och din konst på konferenser, företagsträffar, möten med kommuner, turistbyråer osv.

 

En del av företagen skriver kontrakt med ArtQueen och vill då naturligtvis vara ensamma om att just visa din konst på detta företag. I detta fall är det av yttersta vikt att det förblir exklusivt och unikt med din representation på deras företag och de vill naturligtvis inte se att du även visar din konst på t.ex. hotellet intill. 

 

Därför är det viktigt att veta följande:

När du bokar upp dig på resp. plats så måste du vara införstådd med att du inte kan ställa ut på en liknade eller konkurrerande plats intill uppdragsgivaren.

Med liknande plats menas restauranger, hotell eller annan typ av liknade företagsverksamhet.

 

Om du som Konstnär blir inbjuden till en annan utställning i samma stad som Artqueen representerar dig, och du redan har en pågående utställning med Art Queen, så ber vi dig kontakta Rebecca Salomonsson, VD på Art Queen för
mer information.

 

Gallerier, jurybedömda utställningar, samlingsutställningar med konstföreningar etc. räknas inte in i denna kategori.

 

Inför varje ny utställning där du representeras av Artqueen skickas det ut ett avtal där dessa ovanstående villkor måste godkännas och överlämnas till Artqueen senast på dagen för inlämning av dina konstverk.

Artqueen förbehåller sig rätten att avbryta samarbete med konstnärer vars konstverk innehåller stötande/diskriminerande/rasistiska och dylika symboler och/eller texter.


Vid övriga frågor angående villkoren vänligen kontakta Rebecca Salomonsson, VD Artqueen, tel: 0768 - 96 40 10

 

Susanna Isaksson
Susanna Isaksson

Jag målar mest i akryl men arbetar även med akvarell och mixed media. Det blir oftast färgstarkt för det ger mig energi. Jag inspireras av drömmar, tro, människor, djur och natur. Framförallt är det fåglar som väcker mitt intresse. Fågeln symboliserar frihet och hopp för mig och är också en slags budbärare i mina målningar. För mig är måleriet, penslarna och färgen mitt språk, mitt "trygga rum". Där kan jag uttrycka mina känslor, det jag upplevt och även följa mina drömmar.

press to zoom
Anna-Lena Lindberg
Anna-Lena Lindberg

Mitt namn är Anna-Lena Lindberg Jag började fotografera redan som liten och har nästan alltid haft kameran med mig under alla år. Det som får mig att må allra bäst och som gör mig extra glad är att få vara ute i skogen eller vid hav & vattendrag och fånga det där alldeles speciella ögonblicket, en magisk stund som man tar med sig genom kameralinsen in i hjärtat. Fotograferar gärna blommor, rovfåglar, djur, naturens skiftningar genom årstiderna m.m.

press to zoom
Camilla Dahlström
Camilla Dahlström

”Färgstarka tjejer med kraftfullt inre”. Så vill jag själv beskriva en typisk tavla där ordet ”lagom” inte existerar. Mina målningar är en explosion av färger och uttrycksfulla ansikte. Min kreativa resa började i Augusti 2017 då jag ändrade färgskala på min inre palett. Genom konsten hittade jag ett inre lugn och en harmoni som jag länge sökt efter. Sedan dess har mitt skapande utvecklats från detaljerade mandalas till stora akrylmålningar. Motiven är oftast hämtade från mitt ursprung i Indien.

press to zoom
Lovisa Morin
Lovisa Morin

Hej där! Jag är Lovisa Morin, en frilans konstnär och illustratör i tjugoårsåldern. Jag jobbar deltid som massageterapeut och min favoritfärg är grön. Jag älskar växter men jag har svårt att hålla dem vid liv. Fast än jag verkligen vill ha en katt så har jag inga husdjur, för jag bor i en mycket liten lägenhet. Ända sedan jag var liten så har jag tagit alla tillfällen jag kan för att måla, det är mitt allt

press to zoom
Ebba M Dahlström
Ebba M Dahlström

Jag är född 1949. Jag har alltid målat och tecknat. Det har varit ett sätt för mig att komma vidare i livet. Vår mamma målade, Vår mormorsmor målade, vår Brittiska granny målade, mina systrar målar. Jag har gått på målarskola och hantverksskola. Jag har också blivit inspirerad av de jag har som målar omkring mig. Jag är socionom med vidareutbildning inom psykoterapi. Jag är också bildterapeut. Det förenar det skapande kreativa med det psykoterapeutiska.

press to zoom
Ilona Swat
Ilona Swat

Hej! Jag heter Ilona Swat och är född 1983. Jag kommer ursprungligen från Polen men bor sedan 7 år tillbaka i Sverige. Jag spenderade min barndom med kärlek till konst. Från de yngsta åren målade jag och ritade. Jag fick mycket kunskap från min pappa Adam Swat som är konstnär. Under grundskolan och gymnasiet gick jag på min fritid i en konstskola där jag lärde mig grunderna i olika material och tekniker. Jag började ställa ut mina målningar ganska tidigt i Polen. Redan som ett barn.

press to zoom
Maj-Lis Uller
Maj-Lis Uller

Maj-Lis Uller, Bäck 51, 68692 Sunne Född 1947 i Malmö. Uppväxt i Norge. Flyttade till Värmland 2005.En mångfacetterad kursväg genom många olika skapande tekniker över många år. Alltid jobbat med färg. Utbildat inom naturmedicin. Egen praktik och skola i många år. Samtidig varit aktiv konstnär/konsthantverkare.

press to zoom
Karin Lagergren
Karin Lagergren

Jag har tecknat så länge jag kan minnas och tycker att det är det bästa sättet att få uttrycka min kreativitet på. Insperationen finner jag oftast i min närhet, jag har alltid lockats av detaljer både när jag tittar på konst och när jag målar. Mina motiv varierar men porträtt ligger mig varmt om hjärtat. Jag målar mestadels i akryl men även i akvarell. Man kan se mina målningar på Instagram artbykarinlagergren

press to zoom
Malin Hofgren
Malin Hofgren

Jag heter Malin Hofgren, älskar naturen, min stora brokiga familj, alla mina djur, målningen och att bara få vara kreativ. Jag började måla sent i livet, började först 2013 men först under namnet Enbom men numera under mitt eget namn Hofgren. Det var en av mina drömmar som jag då förverkligade. Målning för mig är som meditation för dig. Jag målar för att hela mig själv och förmedla kärlek till mina medmänniskor och till vår moder jord. Jag får även till mig olika budskap.

press to zoom
Anette André
Anette André

Annette André Flower Art Jag målar framförallt blommor i olja och även andra motiv. Mitt riktiga stora intresse kom 1990 då jag var på Sommarsol i Vejbystrand där jag började måla oljemålning. Jag ha Porslinsmålning på kakel och klinker med modern teknik. Om mig Jag har alltid varit intresserad av konst. Började tidigt som kursledare inom olika studieförbund, gick även många utbildningar och kurser inom olika tekniker i porslinsmålning. Målade från små smycken, vaser till stora kakelmålningar.

press to zoom
Birgitta Emnell Gatestål
Birgitta Emnell Gatestål

Mitt namn är Birgitta Emnell Gatestål. Jag är född 1963 i Huddinge men är uppväxt i Skåne och bor nu i Rydebäck strax söder om Helsingborg. Jag har arbetat med form, färg och inredning under många år och har många kurser och utbildningar inom konst bakom mig. Jag har målat och tecknat så länge jag kan minnas. Natur och hav har alltid inspirerat mig och det vackra skånska landskapet tilltalar mig mycket. Jag arbetar ofta parallellt med flera olika medier. Akryl, akvarell, olja, pastellkritor mm

press to zoom
Eva Plume
Eva Plume

Att teckna och måla var bland det bästa jag visste i tonåren och jag sålde en del, mest hästar i pastell. Jag satsade inte på min talang utan startade som 17 åring eget café. Sedan kom familjelivet och år 2004 utbildade jag mig till socionom. Någon tanke på att måla fanns inte. År 2017, efter en livskris, tog jag upp mitt konstintresse. Skapandet har växt till passion och fyller ett tomrum. Jag vill ta igen alla år, lär mig om olika tekniker, medium och konststilar.

press to zoom
Denise Rodrigues
Denise Rodrigues

Jag heter Denise Rodrigues och jag kommer från Amazonas, Brasilien. Min stora passion har alltid varit att måla och rita. I Sverige började jag att måla på 1990-talet, då köpte jag böcker och gick till flera kurser hos olika konstnärer som lärde mig om nya tekniker för målning.

press to zoom
Tina Perborn
Tina Perborn

Jag är , förutom några kvällskurser, självlärd och började måla på allvar först 2014 och då oftast i stugan söder om Öregrund. Motiven är målade i olja eller torrpastell och favoritmotiven är människor, miljöer eller motiv inspirerade från naturen. Jag målar helt enkelt det jag tycker är vackert eller spännande. Målningarna är detaljrika och naturtrogna, ibland med ett litet stänk av surrealism.

press to zoom
Karin Elgelund
Karin Elgelund

Konstintresset har funnits hos mig sedan barndomen. Mina föräldrar var konstnärligt aktiva och är mina förebilder. Jag är född och uppvuxen på landet i Norrland och därför avspeglar mina målningar naturnära berättelser. Jag målar ibland människor i olika festliga situationer och har även intresse för änglar så en del skyddsänglar har det blivit genom åren. Som psykoterapeut möter jag människor i olika känslomässiga livsprocesser och det händer att jag uttrycker det i mitt målande.

press to zoom
Gunilla Palusa
Gunilla Palusa

Jag har målat med liv och lust, lärt in olika tekniker för att kunna hitta mina uttryck, fastnade för Vedic art och har gått utbildningar i Källmans regi, vilket har lett till användande av olika material i mitt skapande. Jag är nu lärare i Vedic art- De 17 principerna. Att måla för mig är total hängivenhet, tiden står stilla och varje tavla blir en relation som går sin egen väg men ibland måste vi umgås ett tag för att se vart vi är på väg.

press to zoom
Zaida Larsson
Zaida Larsson

Mitt namn är Zaida Larsson, är född I Blekinge, men uppväxt strax utanför Kristianstad och där är jag kvar. Jag började måla för nio år sedan då mitt liv förändrades, min räddning just då var en akvarell kurs och där är fortfarnde kvar. Vid sidan om målningen är min trädgård och blommorna som intresserar mig, vilket man kan se I mina tavlor. Nu har jag även börjat virka olika “gose djur” Att måla är som att är som att meditera man glömmer tid och rum.

press to zoom
Fredrik Lövqvist
Fredrik Lövqvist

Jag gör rockkläder med b.la nitar, patches, dragkedjor och färg. Jag började som 13-åring och är nu 17 år, har stor passion för rock och punk. Skapandet går till på så sätt att jag köpet ett plagg, väst, jacka, byxor etc. och nitar upp, färgar och designar om dem. Ett plagg tar ca. 2 veckor att bli färdigt.

press to zoom
Bitte Wirestrand Sjöström
Bitte Wirestrand Sjöström

Jag är född och uppvuxen i kristianstad i Sverige. Jag är självlärd och målar främst i akryl. Jag målar glada motiv i såväl starka som mjuka färger och motiven hämtar jag ur livet, människor jag möter och ur fantasin. Konst är glädje, att fånga stunden, använda fantasin och låta färgerna flöda är lycka för mig.

press to zoom
Claudia Lima
Claudia Lima

Konst har varit en del av mig sedan min barndom (född i Rio de Janeiro ) deltar lektioner på Museu de Artes Modernas ( Brasilien) - Escola de Artes Visuais vid ARCO ( Lissabon / Portugal ) - l' Ecole Nacionale D' Art Decoratif D ' Aubusson ( Frankrike ) fram till idag arbetar i min egen ateljé ( Lissabon) med målningar , Tapestry , skulpturer och vissa installationer inklusive videoframträdanden. Jag engagera med rörelsen och strukturen på konststycketatt försöka skapa " kontinuitet ".

press to zoom
Ann-Christine Götesdotter
Ann-Christine Götesdotter

Jag heter Ann-Christine Götesdotter. Jag är född och uppväxt i Kristianstad. Mitt målande startade med att jag gick en termin på en studiecirkel i målning. Det blev flera terminer till innan jag slutade. Jag fortsatte måla hemma då jag kände att jag behövde den avkoppling och glädje som skapandet ger mig. Så jag är ganska mycket självlärd. ​

press to zoom
Jane Svensson
Jane Svensson

Jag heter Jane Svensson och är en passionerad fine art porträtt och naturfotograf. Jag bor i den vackra staden Helsingborg. Älskar att fotografera naturen och människor och återskapa det som jag ser det med min kreativa sida.Mina bilder präglas av alla intryck som jag upplever och en del har jag återskapat på vackra canvastavlor och stora härliga fotoprintar. Det är aldrig en förlust att köpa konst. Det är en investering för livet som man kan njuta av varje gång man går in i rummet.

press to zoom
Harriet Morlin "Harim"
Harriet Morlin "Harim"

Harriet vill beröra människor på djupet på ett känslomässigt plan med sina målningar "Art from heart" som visar hennes medvetenhet i livets alla delar. Harriet arbetar för den expanderande kärleksenergin som nu flödar in över moder jord, där människan kommer välja mer från sitt hjärta, lita till sin intuition.

press to zoom
Eva Ildiko Horvath
Eva Ildiko Horvath

Att vara kreativ och hitta olika utmaningar har blivit en del av mitt liv. Jag målar, tecknar, gör tårtor för att få tid och rum försvinna i nuet. Det är bara duken, färgen, jag och mina känslor som är närvarande. Jag sjunker in i min djupaste smärta, och sedan fortsätter jag uppåt för att återigen känna lyckan spira. Dessa livskontraster visar gränserna i livet som lärde mig att kunna se en helhet. Att känna ödmjukhet för livets påfrestningar, att trots allt våga drömma, hoppas, vara i rörelse.

press to zoom
Göran Rücker
Göran Rücker

Född i Stockholm 1943, uppvuxen i konstnärlig miljö. Akademisk ekonomisk examen, över 20 år i näringslivet, innan måleriet väckte mina känslor och fantasi och gav mig den kreativa stimulansen i livet därför att: - Skapandets villkor är mycket komplexa - Skönheten är viktig - Att måla är viktigt - för både kropp och själ - Akvarell är en källa till glädje och meditation - att känna ”flow”! - Akvarell är känsla för motiv, teknik, ljus, rörelse och uttryck

press to zoom
Helena Johansson
Helena Johansson

Jag arbetar med formgivning, illustration, grafik och måleri. Föremålen jag formger utgår från mina illustrationer, oftast en tuschteckning. Tuschteckningen vektoriseras och CNC bereds och skärs därefter ut med laserteknik. Mellanrumsformen är lika viktig som konturen. Jag försöker hitta och gestalta det heliga i det vardagliga. Uttrycket är lugnt och harmoniskt. Ofta handlar det om kärleken till barn, familj, djur och natur. Jag vill att föremålen ska förmedla mjukhet, tröst, kärlek, frid o ro.

press to zoom
A-konst
A-konst

I vårt land finns många intellektuellt funktionshindrade med konstnärliga talanger. En del av dessa har gått konstutbildningar på folkhögskolenivå. De jobbar nu vidare med konst på dagliga verksamheter eller hemma. De annorlunda konstnärerna med sin annorlunda konst är värda att uppmärksammas av en större publik. Här finns färger och formspråk som är originella och helt fantastiska. Ateljé-Galleri N arbetar med den ideella föreningen A konst för att ge dessa annorlunda konstnärer en plats.

press to zoom
Madelenie Santiago Elofsson
Madelenie Santiago Elofsson

Jag heter Madeleine Santiago Elofsson, 36 år och född i Skåne. De senaste 13 åren har jag varit bosatt i Stockholm och på vackra Lidingö. Jag har i hela mitt liv varit en konstnärssjäl. Fotograferat, skrivit poesi och tecknat. Det var först i maj 2012 jag hittade till målandet. Och det krävdes en rejäl utbrändhet för att förstå att det var det här jag ville hålla på med. Att uttrycka sig i färg och form är ren ”lisa för själen” och helst i regnbågens alla härliga nyanser.

press to zoom
Jozef Toth
Jozef Toth

Mitt namn är Jozsef Toth och jag är uppvuxen på västkusten men bor i Växjö numera. Min Konst är ständigt växande för jag har svårt att hålla mig till en speciell teknik. Jag målar i akryl, Olja, sprayfärg, airbrush och täckfärg. Meningen med min konst är för åskådarna att se det ljus i livet. Kolla in mina tavlor på http://www.jozseftoth.tictail.com

press to zoom
Daniel Militonianl
Daniel Militonianl

Daniel brukar finnas målandes på den världsberömda Venice Beach i Kalifornien där han skapar det mesta av sitt arbete. Varje bild är handritad av Daniel med hjälp av olika medier.

press to zoom
Prallan Allsten
Prallan Allsten

Jag heter Prallan Allsten och har fotograferat i hela mitt liv och gör det professionellt på Moderna Museet. Jag har jobbat där i 26 år. Det har varit som en konstskola för mig att se all konst och träffa konstnärer, konstkännare och alla som jobbar med konsten. det har gett mig mycket kunskap om konsten Ursprungligen är jag uppväxt i Kristianstad. Jag var tidigt intresserad av foto som ung hade fritt valt arbete högstadiet med ämnet foto och film i alla tre årskurserna efter skolan började jobb

press to zoom
Hjördis Thelander
Hjördis Thelander

Konstnär, illustratör, reklamtecknare och lärare i Vedic Art. Bosatt i Landskrona. Jag arbetar oftast i akryl på canvas eller med blyerts på papper – men även med illustrationer i Photoshop, loggor och marknadsföring. Motiven hämtas i ”Skapelsens sjö i Universum” och rinner genom mig ut på duken eller pappret. Färger, rymd, kontraster av ljus och mörker, mjuk rörelse och distinkta penseldrag är kännetecknade för mitt måleri. Jag jobbar både i stora format – hittills störst är 8 x 4 meter

press to zoom
Marcus Waltermark
Marcus Waltermark

Marcus är en grafisk designer och konstnär som producerar allt från konstverk till vektoriserade illustrationer ,logotyper. "Abstrakta konstverk är viktigast för mig att skapa eftersom det manar till nytänkande och utveckling för sökaren". Marcus har en 4-årig B.F.A examen i Graphic Design från det världsledande konst och designuniversitetet "SCAD" (Savannah College of Art and Design).

press to zoom
Trolldom
Trolldom

Året var 1995 när portarna till konstvärlden öppnades för mig. Jag hade börjat en konstkurs på en folkhögskola utanför Örebro. Där fick vi lära oss grunderna i teckning och måleri. Den pågick i 2 år. 2003 började jag på en konstskola i Örebro som hette: Kuben. Där gick jag i 1,5 år. Det var där jag insåg på allvar att konst var något jag skulle syssla med i framtiden. 2006 startade jag mitt företag: Trolldoom. Som inriktar sig på måleri och teckning mot beställning. Även offentliga uppdrag.

press to zoom
Tim Bengtsson
Tim Bengtsson

Sedan 1994 har jag, Sarai Palmlöf, anlitats av vänner och bekanta för att fotografera deras bröllop, studenter och barn och med tiden har jag skaffat mig mer erfarenhet och bättre utrustning så nu kan jag med glädje erbjuda fotografering på ett lättsamt sätt i utomhusmiljö. Vår bas är i Halmstad där det finns unika miljöer; alltifrån havet till Slottet och Norre Katts Park men vi bägge tar oss ofta till andra miljöer för att finna unika motiv med spännande ljus och vackra färger.

press to zoom
Sarai Palmlöf
Sarai Palmlöf

Sedan 1994 har jag, Sarai Palmlöf, anlitats av vänner och bekanta för att fotografera deras bröllop, studenter och barn och med tiden har jag skaffat mig mer erfarenhet och bättre utrustning så nu kan jag med glädje erbjuda fotografering på ett lättsamt sätt i utomhusmiljö. Vår bas är i Halmstad där det finns unika miljöer; alltifrån havet till Slottet och Norre Katts Park men vi bägge tar oss ofta till andra miljöer för att finna unika motiv med spännande ljus och vackra färger.

press to zoom
Cia Lindén
Cia Lindén

Jag målar färgstarka bilder i akryl, akvarell och tusch. Främst realistiska men det har blivit en del abstrakta också. Det blir ofta i ett tema. Genom åren har det blivit allt från skor, kvinnoporträtt, rocklegender till skräckbilder. Inspirationen kommer från bl.a. från film, musik och mode.

press to zoom
Rosmarie Lindström
Rosmarie Lindström

Jag målar för att förmedla känslor och upplevelser. Oftast använder jag akrylfärg på grov linneduk men ibland blir det tusch och kritor. Mina motiv växer fram av sig själva och jag vet aldrig när jag börjar min målning var det slutar. Jag försöker koppla bort tankarna när jag arbetar med måleriet så att magkänslan får fritt spelrum.

press to zoom
Hampus Elowsson
Hampus Elowsson

Redan som liten fastnade jag för sladdar och el och vad man kan åstadkomma med det. Jag hade ett speciellt, logiskt sätt att se olika funktioner och det tänkandet har utvecklats genom åren. På gymnasiet gick jag elprogrammet, gren automation, där vi bland annat använde datorn till att styra andra saker som t.ex. pumpar. Då började också mina tankar och idéer om datorstyrningens möjligheter att ta fart och jag började så smått med att programmera. Det gav en speciell känsla.

press to zoom
Irene Loberg
Irene Loberg

Jag heter Iréne Loberg 47 år.Bor i småland.Min kärlek för konst fick jag ärva efter min mamma..Vilket blev akryl och vatten.Starka färger är mitt stora intresse.Jag gillar naturen, vatten, båtar. vilket jag målar mest. Jag älskar att blanda verklighet och fantasi i mina penseldrag.

press to zoom