ABOUT

 ArtQueen gjord av Srinath Kale

Rebecca startade sin konstkarriär i mars 2008 genom att introducera konst i restaurangen på Quality Hotel Grand i Kristianstad. De månadslånga utställningarna blev kvickt populära och intresset hos konstnärerna ledde till att det första året snabbt blev fullbokat. Dessa månads utställningar pågår än idag med en lång kö av konstnärer som gärna vill ställa ut på hotellet.
 
I februari 2009 vandrar Robert Aschberg och Gert Fylking från Ystad till Haparanda för att samla in pengar till forskningen kring prostatacancer. De båda herrarna stannar till i Kristianstad och tar in på Quality Hotel Grand och Rebecca är inte sen att anordna en konstauktion för att hjälpa till med insamlingen. Kvällen blir en succé, man samlar in 15 500 kr! Detta uppmärksammas både i TV och i press.

Några månader senare, i samband med påskens konstrundor, öppnar Rebecca dörrarna till en konstutställning på hotellet där husets olika lokaler, hotellrum, konferensrum samt korridorer, bytt skepnad till gallerier i olika format. 53 utställare finns utspridda i hotellet redan första året. Besökarna erbjuds förutom den variationsrika konsten även uppträde i form av teater och musik. Kristianstad har plötsligt fått en ny konstarena! I november, samma år, är det dags för nästa Rebecca-projekt på hotellet. Alexander Johansson, ägare till Sveriges största Kiss-samling, ställer ut under en månad och besökare från hela Skåne och Danmark letar sig dit. Menyn i restaurangen anpassas till utställningen och gästerna kan avnjuta Gene Simmons och Paul Stanleys favoriträtter.  Denna Kiss-utställning visade sig senare vara världens största i sitt slag.                                                        

Påskrundan 2010: 63 utställare är på plats och konsten genomsyrar hela hotellet. På Stora Torg tronar La Grande Bébé, världens största docka, skapad av Jonathan Haner och Teresa Holmberg. Den stora babyn fungerar som blickfångare och inkörsport till utställningen i hotellet.  Detta år har Rebecca lyckats få Kristianstad kommun intresserade av konstprojektet varför de också fungerar som samarbetspartner. På skärtorsdageninviger författaren och estradören Björn Ranelid det hela med stor stil. TV och radio är på plats och hela staden marknadsförs. Succé!!

 

Till Påskrundan 2011 har antalet konstnärer vuxit till 83. Ann-Louise Hansson och hennes kör från ”Körslaget” inviger utställningen. I hotellet ställs det ut, säljs och talas det konst intensivt under 4 dagar samtidigt som musik, teater och dans  samsas om utrymmet nere i Grands nattclub. Rebecca och Ra Ra Superstar från Los Angeles intervjuas i radio Kristianstad och samma kväll anordnas det för första gången ”After Art” med musik, dansuppvisning, konstnärsdrinkar  och mycket mer därtill. Återigen är påskrundan en succé!! Kristianstad finns med på konstkartan.

Rebecca har med sitt utåtriktade sätt och intresse för konst och människor under åren byggt upp ett stort nätverk av kontakter både med konstnärer och med konstföreningar. Hon har under de senaste årens utställningar också insett konstnärernas behov av att få möjlighet att kunna ställa ut och visa sin konst. Ur detta har idén med att starta eget vuxit fram, att kunna fungera som en slags ”konstens manager” i konsultform. Förutom att förmedla och boka utställningar vill Rebecca även ordna olika sorts events, happenings och installationer tillsammans med kreativa konstnärer. An Art Queen is born!!

 

LOVE IS ART - COLOR YOUR HEART

© 2019 by ArtQueen.

Proudly created by Brownbetty of Sweden   Do you need a webpage? Contact: brownbetty.se